Tentoonstelling IVN

Nozem van het bos
Traditiegetrouw trekken de exposities van IVN Geldrop veel belangstelling. De nieuwe jaartentoonstelling ‘beleef het bos’ heeft aandacht voor typisch Nederlands bos en de groei, bloei en het verval ervan. Opgezette dieren, een echt eksternest en een nagebouwd mierennest nemen de bezoekers mee op ontdekkingsreis. Wie zijn die ruige ‘nozem’ en die wriemelende, wroetende en wervelende dieren? Zeven filmpjes zoomen in op herkenbare paddenstoelen, nestelende haviken, stikstof en andere wetenswaardigheden. Vaste prik is het houten paard voor een rustig ‘ritje’ in de laatste paardenbox. In het Koetshuis naast de stal tonen de vitrines opgezette woudbewoners zoals de gaai, die onbedoeld bomen plant. Er draait een korte film over de eik, gemaakt door de Werkgroep Beeldpresentatie.

Zoek het uit!
Met draaibare stapelblokken kunnen kinderen blad, schors en vruchten van een boom bij elkaar zoeken en met het elektrospel hun kennis testen. Miniloco daagt jong en oud uit om met goede antwoorden het juiste patroon te leggen. Onderwerpen uit de expositie en het koetshuis komen daarnaast terug in een speurpuzzel. Ben je nog niet uitgespeurd dan kun je neuzen in de IVN-bibliotheek met natuurboeken of zoekkaarten kopen (zolang de voorraad strekt).

De opening op 19 maart om 14 uur zal weer op een speelse manier verlopen. Belangstellenden zijn welkom in natuurinformatiecentrum De Paardestal. De toegang is gratis op zondagen van 14 tot 17 uur tot en met oktober. Schoolklassen en andere groepen kunnen op afspraak doordeweeks terecht. Hiervoor kan men contact opnemen met Marian van de Sluis, 040 2854681.

Geachte bezoeker,

Dit fotoalbum bevat foto's die gemaakt zijn in Geldrop met uitzondering van de Coevering, daarvoor hebben we een ander foto-album beschikbaar.

De foto's zijn beperkt tot een grootte van 1000*800 pixels, mooi om te bekijken in de browser, maar met weinig detail om uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. Mocht u interesse hebben in de originele foto stuur dan even een email naar redactie@wijkbladcoevering.nl met de naam van de foto. Ook kunnen we een foto voor u verwijderen uit de foto-serie.

De originele foto's zijn alleen in mijn bezit. De foto's worden niet commercieel verhandeld of aan derden verstrekt.

Veel kijkplezier

+Rob Biesters+
[http://www.geldrop-foto.nl]
redactie@wijkbladcoevering.nl

IMG_6301.jpg
IMG_6302.jpg
IMG_6304.jpg
IMG_6305.jpg
IMG_6306.jpg
IMG_6307.jpg
IMG_6308.jpg
IMG_6311.jpg
IMG_6313.jpg
IMG_6314.jpg
IMG_6315.jpg
IMG_6316.jpg
IMG_6317.jpg
IMG_6319.jpg
IMG_6320.jpg
IMG_6321.jpg
IMG_6323.jpg
IMG_6324.jpg
IMG_6325.jpg
IMG_6326.jpg