Skandia

Skandia is een wijk in het dorp Geldrop in de gemeente Geldrop-Mierlo. De wijk ligt aan de Kleine Dommel en bestaat vooral uit rijtjeshuizen. De wijk heeft 3250 inwoners. De basisscholen Dommeldal en Nut zijn in deze wijk gevestigd.

Geachte bezoeker,

Dit fotoalbum bevat foto's die gemaakt zijn in Geldrop met uitzondering van de Coevering, daarvoor hebben we een ander foto-album beschikbaar.

De foto's zijn beperkt tot een grootte van 1000*800 pixels, mooi om te bekijken in de browser, maar met weinig detail om uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. Mocht u interesse hebben in de originele foto stuur dan even een email naar redactie@wijkbladcoevering.nl met de naam van de foto. Ook kunnen we een foto voor u verwijderen uit de foto-serie.

De originele foto's zijn alleen in mijn bezit. De foto's worden niet commercieel verhandeld of aan derden verstrekt.

Veel kijkplezier

+Rob Biesters+
[http://www.geldrop-foto.nl]
redactie@wijkbladcoevering.nl

Geldrop Skandia

Klik op één van de onderstaande foto-series om verder te gaan.

2020

De gemeente schrijft in 2020: In de straat Beneden Beekloop (26 tot en met 38b) is een appartementencomplex aanwezig, gebouwd in de jaren vijftig. Op de begane grond zijn/waren enkele commerciële en horecafuncties aanwezig. Het plan is om het hele pand te moderniseren, waarbij we de bestaande karakteristiek in stand houden. De meeste commerciële functies op de begane grond vervangen we door appartementen. Aan de achterkant verwijderen we een deel van de bebouwing om extra buitenruimte te creëren voor de appartementen.

<br><br>

Aan de voorkant willen we het openbaar gebied flink verbeteren. We voegen groen worden toe, voor de appartementen realiseren we tuintjes. Ook voegen we extra parkeerplaatsen toe. We willen het pand zelf sterk verduurzamen door zonnepanelen te plaatsen, gevel- en dakisolatie toe te passen en andere, aanvullende duurzaamheidsmaatregelen toe te passen. Het bouwplan past nagenoeg in het geldende bestemmingsplan.