2020

Geachte bezoeker,

Dit fotoalbum bevat foto's die gemaakt zijn in Geldrop met uitzondering van de Coevering, daarvoor hebben we een ander foto-album beschikbaar.

De foto's zijn beperkt tot een grootte van 1000*800 pixels, mooi om te bekijken in de browser, maar met weinig detail om uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. Mocht u interesse hebben in de originele foto stuur dan even een email naar redactie@wijkbladcoevering.nl met de naam van de foto. Ook kunnen we een foto voor u verwijderen uit de foto-serie.

De originele foto's zijn alleen in mijn bezit. De foto's worden niet commercieel verhandeld of aan derden verstrekt.

Veel kijkplezier

+Rob Biesters+
[http://www.geldrop-foto.nl]
redactie@wijkbladcoevering.nl

CoronaCrisis

De Corona-crisis liet het leven in Geldrop met een grote knal tot een halt komen. We hebben door een lege gemeente gefietst om de situatie op de foto te zetten.

59 Afbeeldingen

Dumpen & In de fik steken

Dumpen in de natuur komt (veel te veel) voor. Maar nu werd de lounge set ook nog in de fik gestoken. Gewoon voor droge struiken en onder bomen. Idioten en dal alleen voor de lol of om sporen uit te wissen.

7 Afbeeldingen

RugstreepPaddenTellen

Drie keer per jaar worden het aantal Rugstreeppadden op de Strabrechtse Heide geteld in 4 teams met een eigen route. Heerlijk om dan legaal op een donkere en zeer rustige hei te mogen zijn. Natuurlijk gebruiken we allemaal een krachtige zaklantaarn om de padden tussen het gras te kunnen ontdekken.

7 Afbeeldingen

Winkelcentrum

In 2020 kregen we een nieuwe Primera. Leo Hendriks heeft de winkel verkocht en met een welverdiend pensioien gegaan.

25 Afbeeldingen

Dag van de MiniBieb

Op zaterdag 19 september 2020 zijn er bij heel veel Minibiebs leuke activiteiten, zoals voorlezen of boeken ruilen. Zo ook bij de mini-bieb in de Waleweinlaan waar iedereen welkom was en de koffiek klaarstond. Leuk was het zelfgebouwde orgeltje met 20 pijpen dat vrolijke klanken op deze zonovergoten dag liet horen. 

30 Afbeeldingen

Grafiti

Het was maar een grauwe boel, de twee tunnels onder de Laan der Vier Heemskinderen en de Dommeldalseweg in Geldrop. Graffitikunstenaar Bart van den Eshof mocht van de Stichting Villagemarketing en de Gemeente Geldrop er iets moois van maken. En de tunnels zijn beide opgefrist door een fraaie graffiti. Zie meer meer info: https://studio040.nl/nieuws/artikel/graffiti-siert-voorheen-grauwe-tunnels-geldrop

24 Afbeeldingen

Muurschildering Waleweinlaan

Je hebt een muur die best wel een muurschildering zou kunnen gebruiken. Je hebt een artistiek nichtje die een stageopdracht zoekt: "De stage die ik nu doe is de incubator waarbij we leren hoe je je eigen creatieve bedrijf opzet. Samen met 5 andere kunststudenten vormen wij een studio (Studio Instnct / https://www.studioinstnct.com/). En hierbij hoort dus ook het verwerven van opdrachten.".

Dan is één en ander snel gecombineerd. Na 20 schetsen en wat voorbereiding was het medio november dan zover. Er kon worden begonnen met de muurschildering. Het nichtje bracht daarvoor haar hele familie mee, dan kun je meters maken. De schildering stelt de 4 bewoners voor die allemaal een passie voor natuur hebben. Wie wie is mag je zelf raden.

42 Afbeeldingen