2019

Vorig jaari is er begonnen met de bouw van woonhuizen op het oude Tweka-Terrein, dit jaar zal dit terrein er bebouwd uitzien. Ook is er een start gemaakt met de bouw van de Kasteeltuinen en zin er 2 nog zaken over in Winkelcentrum Wielewaal. Wanneer gaat er gesloopt worden en wanneer opent de Lidl hier haar deuren. 

Geachte bezoeker,

Dit fotoalbum bevat foto's die gemaakt zijn in Geldrop met uitzondering van de Coevering, daarvoor hebben we een ander foto-album beschikbaar.

De foto's zijn beperkt tot een grootte van 1000*800 pixels, mooi om te bekijken in de browser, maar met weinig detail om uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. Mocht u interesse hebben in de originele foto stuur dan even een email naar redactie@wijkbladcoevering.nl met de naam van de foto. Ook kunnen we een foto voor u verwijderen uit de foto-serie.

De originele foto's zijn alleen in mijn bezit. De foto's worden niet commercieel verhandeld of aan derden verstrekt.

Veel kijkplezier

+Rob Biesters+
[http://www.geldrop-foto.nl]
redactie@wijkbladcoevering.nl

01_BouwTweka

Het Twekaterrein in Geldrop, op de hoek van de Mierlose- en Nuenenseweg is herontwikkeld tot een nieuwe wijk met 51 vrije sector koop- en 18 huurwoningen. Het plan biedt woningen voor starters, doorstromers en gezinnen. 18 Woningen zijn als vrije sector huurwoning aangeboden.
Het plan heeft een vriendelijke, warme uitstraling vergelijkbaar met het Witte Dorp in Eindhoven. De architectuurstijl haakt aan bij de geschiedenis van de plek. Achter een deel van de woningen bevindt zich een parkeerhof met privé parkeerplaatsen.

151 Afbeeldingen

02_Winkelcentrum

Winkelcentrum Wielewaal

Ooit een bloeiend winkelcentrum. Veel mensen hebben herinneringen aan de Spar Supermarkt van de familie Kuijpers, een Miele wasserette, natuurlijk Snackbar de Lepelaar, Slagerij van Zeeland, kledingwinkel Scheepers, Schoenwinkel Verschuren, DA van Schayk, een kapper, bloemenzaak, Dierenspeciaalzaak van Nistelrooy, kantoorboekhandel van Kriegenbergh, Sportzaak van Moorsel, De Rabobank, de Action, Witgoed specialist De Weijer, Petry's lingerieshop, Modehuis For You, Freetime Sport & Outlet, Bakkerij Reinders, Tropica Bruincentrum, etc, etc.

32 Afbeeldingen

03_Kasteeltuinen

Project Kasteeltuinen omvat 46 koopwoningen en heeft een 7-tal typen. De huizen zijn uitgevoerd als vrijstaand, vrijstaand met de garage geschakeld of twee-onder-een-kap. Van de 46 huizen zijn er in de basis 22 levensloopbestendig_ Dat wil zeggen dat er een compleet woon- en slaapprogramma op de begane grond aanwezig is. Op de verdieping van deze semi-bungalows is afhankelijk van type de ruimte tot drie slaapkamers en een badkamer. Dus een aantal van deze levensloopbestendige woningen zijn ook ideaal als gezinswoning_ Maar ook zijn de meeste overige woningen als levensloop bestendig uit te voeren. Maar ookhuizen die klaar zijn voor de toekomst. De combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp zorgen voor een efficiënte en toekomstig bestendige manier van verwarmen.

42 Afbeeldingen