Maria Magdalena

Maria Magdalenakerk

De Maria Magdalenakerk was een rooms-katholiek kerkgebouw te Geldrop, gelegen aan Nuenenseweg 22 in de wijk Braakhuizen-Noord. Deze kerk, in modernistische stijl, werd in 1962 gebouwd naar ontwerp van H.J.A. Koene. Het was een vrij grote bakstenen kerk, met een opvallende losstaande open betonnen toren. Een sculptuur die Maria Magdalena voorstelde, was aan de gevel van het gebouw bevestigd. De kerk had 308 zitplaatsen. Door de ontkerkelijking werd deze kerk in 2002 aan de eredienst onttrokken en in 2005 werden kerk en toren gesloopt. Op de plaats hiervan kwam een appartementencomplex, Magdalenahof geheten.

Geachte bezoeker,

Dit fotoalbum bevat foto's die gemaakt zijn in Geldrop met uitzondering van de Coevering, daarvoor hebben we een ander foto-album beschikbaar.

De foto's zijn beperkt tot een grootte van 1000*800 pixels, mooi om te bekijken in de browser, maar met weinig detail om uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. Mocht u interesse hebben in de originele foto stuur dan even een email naar redactie@wijkbladcoevering.nl met de naam van de foto. Ook kunnen we een foto voor u verwijderen uit de foto-serie.

De originele foto's zijn alleen in mijn bezit. De foto's worden niet commercieel verhandeld of aan derden verstrekt.

Veel kijkplezier

+Rob Biesters+
[http://www.geldrop-foto.nl]
redactie@wijkbladcoevering.nl

Algemeen

47 Afbeeldingen

2002

50 Afbeeldingen

2005

72 Afbeeldingen