Renovaties Coevering

Een uitgebreide serie over De Brede School, het Strabrecht College, Duurzaam Veilig, Maison St. Cyr, Renovatie van de Flats, het Winkelcentrum, de brand in de Sporthal en de sloop van de flats aan de J. Carstenszweg en de bouw van St. Cyr.

Geachte bezoeker,

Dit fotoalbum bevat foto's die gemaakt zijn in Geldrop met uitzondering van de Coevering, daarvoor hebben we een ander foto-album beschikbaar.

De foto's zijn beperkt tot een grootte van 1000*800 pixels, mooi om te bekijken in de browser, maar met weinig detail om uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. Mocht u interesse hebben in de originele foto stuur dan even een email naar redactie@wijkbladcoevering.nl met de naam van de foto. Ook kunnen we een foto voor u verwijderen uit de foto-serie.

De originele foto's zijn alleen in mijn bezit. De foto's worden niet commercieel verhandeld of aan derden verstrekt.

Veel kijkplezier

+Rob Biesters+
[http://www.geldrop-foto.nl]
redactie@wijkbladcoevering.nl

Renovatie Woonbedrijf 2022

Begin 2022 start Woonbedrijf met de renovatie van 7000 tot 8000 naoorlogse eengezinswoningen. Een renovatietraject duurt in de regel lang. Daarom heeft Woonbedrijf besloten deze klus anders aan te pakken dan de ‘doorsnee’ renovatieprojecten. Er is besloten om te werken met meerdere aannemers, ‘comakers’. Die gaan tegelijk aan de slag met deze huizen. Op deze manier kunnen we veel meer woningen per jaar renoveren dan de 450 die normaal gedaan worden. Deze renovatie levert dus een enorme bijdrage in de verduurzaming.

20 Afbeeldingen

Nieuwbouw Strabrecht College 2018 - 2021

Terwijl de plannen voor de nieuwbouw vorm begonnen te krijgen mochten we met de camera het bestaande gebouw van binnen en buiten op de foto zetten.

518 Afbeeldingen

De Brede School 2013 - 2020

Uitgebreide foto-serie over de basisscholen 't Anker, De Bron en De Regenboog die samengekomen zijn in de Brede School de Branding. In deze serie ook een foto-serie van de oude schoolgebouwen.

2332 Afbeeldingen

Drainage Coevering West 2013-2015

De voorbereidingen hebben lang geduurd, maar ruim 40 jaar nadat de wijk Coevering-West is gebouwd is, is tussen 2013 en 2015 een drainage systeem aangelegd. Dit drainage systeem moet er voor zorgen dat de kruipruimtes van de woningen niet meer vol water staan, en het vocht in huis tot een acceptabel nivo wordt teruggebracht waardoor ook schimmelvorming geen kans meer krijgt.

233 Afbeeldingen

Goorstraat 2008 - 2012

89 Afbeeldingen

Queensvenpad 2009

142 Afbeeldingen

Brand en opbouw Sporthal Coevering 2005-2006

In een sporthal in wijk de Coevering in het Brabantse Geldrop is dinsdagmorgen 11 januari 2005 kort na vijf uur een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer bestreed het vuur met groot materieel. De brand gaat gepaard met een enorme rookontwikkeling. Door de brand is vooral het dak van de sporthal verwoest. Ook een aangrenzende zalen van Hoog & Droog zijn verloren gegaan. Het winkelcentrum naast de sporthal heeft geen gevaar gelopen, aldus de brandweer.

640 Afbeeldingen

St. Cyr - J. Carstenszweg 2003 - 2009

Een mooie foto-serie van de sloop van 4 flats aan de J. Carstenszweg en de bouw van (park) St. Cyr.

2955 Afbeeldingen