2020

In 2020 werd de bouw van Project "de Tweka" afgerond, is ook het project "Kasteeltuinen" zo goed als afgerond en is Winkelcentrum De Wielewaal afgebroken. 

Geachte bezoeker,

Dit fotoalbum bevat foto's die gemaakt zijn in Geldrop met uitzondering van de Coevering, daarvoor hebben we een ander foto-album beschikbaar.

De foto's zijn beperkt tot een grootte van 1000*800 pixels, mooi om te bekijken in de browser, maar met weinig detail om uw privacy zoveel mogelijk te beschermen. Mocht u interesse hebben in de originele foto stuur dan even een email naar redactie@wijkbladcoevering.nl met de naam van de foto. Ook kunnen we een foto voor u verwijderen uit de foto-serie.

De originele foto's zijn alleen in mijn bezit. De foto's worden niet commercieel verhandeld of aan derden verstrekt.

Veel kijkplezier

+Rob Biesters+
[http://www.geldrop-foto.nl]
redactie@wijkbladcoevering.nl

01_BouwTweka

Op het voormalige Tweka terrein komen 69 eengezinswoningen in verschillende types, zowel koop als huur. Het karakteristieke kantoorgebouw op de hoek van de Mierloseweg en de Nuenenseweg blijft staan en de overige bebouwing wordt gesloopt. In het voormalige kantoorgebouw worden 10 lofts gebouwd. Een aantal waardevolle bomen wordt gehandhaafd en in het plan opgenomen. De meeste bomen langs de Nuenenseweg blijven staan. Het hele plan zal op twee plaatsen worden ontsloten vanaf de Nuenenseweg.

109 Afbeeldingen

02_Kasteeltuinen

Project Kasteeltuinen omvat 46 koopwoningen en heeft een 7-tal typen. De huizen zijn uitgevoerd als vrijstaand, vrijstaand met de garage geschakeld of twee-onder-een-kap. Van de 46 huizen zijn er in de basis 22 levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat er een compleet woon- en slaapprogramma op de begane grond aanwezig is. Op de verdieping van deze semi-bungalows is afhankelijk van type de ruimte tot drie slaapkamers en een badkamer. Dus een aantal van deze levensloopbestendige woningen zijn ook ideaal als gezinswoning. Maar ook zijn de meeste overige woningen als levensloop bestendig uit te voeren. Maar ook huizen die klaar zijn voor de toekomst. De combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp zorgen voor een efficiënte en toekomstig bestendige manier van verwarmen.

74 Afbeeldingen

03_Sloop Winkelcentrum

Winkelcentrum de Wielewaal staat al jaren leeg. Een doorn in het oog van de omwonenden. En ook van de gemeente en Wooninc. Gelukkig kunnen wij u vertellen dat in november 2020 gestart gaat worden met de sloop van de Wielewaal.

Gemeente-Geldrop Mierlo

103 Afbeeldingen